Heren X

De laatste informatie over het huidige Ad Höckey Klap – Heren X vind je op de website van DHC Drienerlo! Hieronder vind je info uit de Lustrumalmanak van 2019 en foto’s van door de jaren heen.

Oprichtingsdatum: 14 mei 1989

Kleuren: Donkergroen / roze

Logo:

Proost: Klap!

Uit de Lustrumalmanak van 2019:

Heren X maakt al sinds 14 mei 1989 onze mooie Toren onveilig. Elke zondag staan wij met z’n allen vol goede moed en vol frisse brakheid op het veld om een goede pot te hockeyen. Daarnaast trainen wij minstens tweemaal in de week: één keer op woensdag op het hockeyveld onder begeleiding van Han Goinga en één keer op zaterdag in het gat. Vooral deze tweede training is bepalend voor wie er zondag in de basis begint. Maar, mocht je de gat-training gemist hebben, geen getreur: op zondag na de wedstrijd is er nog genoeg mogelijkheid om de nodige biertjes in te halen. Ons mooie Heren X wordt in de juiste banen geleid door de Klapkoning, die regelt dat de opkomst bij zowel de wedstrijden als de meerdere trainingen afdoende is. Daarnaast, gezien de grote hoeveelheid biertjes die elke week geconsumeerd wordt, heeft Heren X ook een Klapsessor. De Klapsessor zorgt ervoor dat er altijd bier in onze meter zit en gaat achter wanbetalers aan mochten deze meer bier drinken dan dat ze halen.
Heren X heeft, naast hun altijd aanwezige gezelligheid, ook een aantal leuke tradities. Zo is de oudste Klapvies (oud Klapkoning of Klapsessor) ook de Aftelkoning. Deze Aftelkoning mag op elk moment van drie naar één aftellen, waarna iedereen, inclusief de Aftelkoning zelf, zijn glas moet leegdrinken. Dit zorgt op menig moment voor een interessant intermezzo.
Ook reist Heren X elk jaar af naar een locatie in Nederland om een hockeytoernooi te verwennen met onze aanwezigheid. Hier worden van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat tot ‘s ochtends vroeg pitcher na pitcher verslonden tot er bij niemand meer geld op de rekening staat. Daarnaast wordt op dit toernooi het nieuwe Klapvies bepaald en daarmee de koers van het komende jaar.
Het meest iconische aan Heren X, en waar u ons zeer snel aan kan herkennen, is toch wel het tenue waarin wij spelen. Wij staan namelijk elke zondag op én naast het veld in ons trouwe Klaphemd. Met je eigen klapnaam er op wordt dit hemd ingezopen met behulp van twee pitchers. Wanneer dan de ziel in het hemd gezopen is, mag het hemd één keer gewassen worden; daarna nooit meer.

Een artikel over het ‘klaphemd’ op hockey.nl lees je hier!

Foto’s