Heren 1

De laatste informatie over het huidige Heren 1 vind je op de website van DHC Drienerlo! Hieronder vind je info uit de Lustrumalmanak van 2019 en foto’s van door de jaren heen.

Oprichtingsdatum: 22 september 1964

Teamkleuren: Groen (thuis), Rood (uit), Lichtblauw (overhemd)

Logo:

Proost: Heidi!

Uit de lustrumalmanak van 2019:

Waarde leden,

Wij zijn Heeren 1, het Vlaggenschip der DHC Drienerlo. Wij trekken de club voort met onze prestaties op het veld, onder leiding van onze heetgebakerde rots in de branding. Met onverminderde inzet gedurende 70 minuten trekken wij iedere wedstrijd over de streep, terwijl het zonnestralen regent. Zolang de bal niet in het net hangt staan we nog. Dit allemaal om onze bloedmooie Heidi langs de lijn te imponeren en na afloop met haar de goddelijke kruidenbitter, genaamd Schrobbelèr, te mogen nuttigen. Na de wedstrijd drinken wij het goudgele gerstenat uit onze fenomenale bierplank, het Schip. Nadat deze biermeter een aantal keer flink gehoosd is, wordt het tijd om Heidi maar eens netjes thuis te brengen. Wij zijn immers (h)eerlijk geschapen kerels en zouden haar nooit een petsje op de billen verkopen. Buiten het veld om presteren wij zeker net zo goed.
Met ons zelf ontwikkelde drankspel Grote Boze Bonus Regels zijn wij menig avond zoet. Voor wie het niet kent, het lijkt een beetje op stiften gemixt met maxxen, en aan het einde van de avond kotst iemand tegen de bar. Gelukkig misdragen we ons zelden. Voor onze nieuwe leden is dat soms lastig. Daarom krijgen zij bij
iedere teamactiviteit een mooie bowlingbal om ze bezig te houden. Hierdoor is het fenomeen straatbowlen met bierblikjes ontstaan. Traditiegetrouw is er veel integratie met Dames 1, het jaarlijkse kerstdiner, elkaar ophitsen tijdens de wedstrijden, en de hofleverancier van Heidi’s. Tot slot is er nog één ding te zeggen, namelijk dat wij altijd Heerschen op het veld.

Saluti di propati! Hangt ‘ie niet dan staat ‘ie! Hupsakee daar gaat ‘ie!
Heidi!

Foto’s